10 saker som gör dig lyckligare

Många ser lyckan som resultatet av något . Men lycka är även den glöd framåtsrävan man har. Studier visar att man kan välja att vara lycklig genom att besluta sig för att vara positiv. Det finns även handfasta saker att göra för att du ska bli lycklig. Här kommer ne lista på 10 saker som bevisligen genom studier gör dig lyckligare.

 1. Träning gör dig lyckligare. 7minuter om dagen räcer för att ge dig lycka. The journal health of psychology har visat genom en studier att de som motionerar gillar sina kroppar mer även om de inte kan se någon förändring.
 2. Sova mer. Sömnbrist gör oss oroliga och känsliga. Sov tillräckligt så mår du bättre. Po Bronson och Ashley Merryman förklarar i boken NuterShock hur sömn påverkar oss positivt.
 3. Tillbringa mer tid med vänner och familj. Det sociala nätverket är viktigt för vårt välbefinnande. En sköterska spelade in människor som låg inför döden om vad de ångrar mest i livet. I topp fem kom att de önskar att de umgicks mer med vänner och familj.
 4. utomhusvistelse. Att vara ute gör oss lyckliga. Den bästa temperaturen för lycka är uppmätt till 13.9 grader. Enligt studier räcker 20 minuter utevistelse om dagen för att boosta lyckan. Shawn Anchor rekommenderar i boken The hapiness advantage oss att vara mer ute.
 5. Var en hjälpsam samarit! 100 timmar om året räcker. Att hjäpa dina medmänniskor gör att du blir en lyckligare person. En studie gjord i Tyskland visar hur vi påverkas positivt av volontärarbete.
 6. Träna på att le. Du tänker bättre, mår bättre och det lindrar smärta. Enligt en studie som leds av universitetet i Michigan, hävdar man att kundservicearbetare som fejkar leendet under hela dagen försämrar sitt humör och deras produktivitet blir lidande. Medan de som ler genom att de tänker positiva tankar förbättrar sitt humör och sin produktivitet.
 7. Planera en res! Du behöver inte genomföra resan. Studier
  publicerad i Applied research in quality visar att det räcker med att planera en resa för att må bra!
 8. Meditera. Meditation är kärlek för vår hjärna och flera studier visar på dess positiva effekter. Läs gärna How To Rewire Your Brain for Positivity and Happiness för mer information.
 9. Flytta närmre jobbet! Att bo nära sitt jobb gör dig lyckligare. Många kompenserar sitt pendlande med stora fina hus och bostäder. Men studier visar att det är bättre för ditt välbefinnande att bo nära jobbet än att ha ett stort och fint hus.
 10. Att visa tacksamhet gör dig lyckligare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s