Smålänningen har vaknat

05:30 ringde klockan idag måndag morgon. En tågresa på 2 timmar väntar för jobb i Malmö. Kaffekokaren puttra medan morgontoaletten iscensätts. En student kaffe på Pressbyrån kostar en tia så jag tar även min läderlappenkaffemugg och fyller den. En färdig smoothie halsas sen är jag på väg.

Väl på Växjö resecentrum blir jag sugen på en bulle. En riktig bulle. Inte en skånsk bulle. Det vill säga en kanelbulle och inte en fralla. Frågar du efter en bulle till kaffet i Skåne får du en fralla.

Smålänningen i mig vaknar nu. På Pressbyrån kostar bullen 19sek. En studentkaffe kostar 10sek. Lägger jag till en bulle får jag den för en femma. Totalt blir det då 15sek.

Jag frågar kvinnan om jag kan låtsas köpa en kaffe och köpa bullen för 15sek istället för 19sek. Det gick bra och jag fick även toppa upp min fina läderlappenmugg 💰☕🍪

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s