Fortfarande inget PrEP! Homofobi?

DSC_1609

(Svenska följer) Still no PrEP in Sweden!


Efter löften frÄn flera hÄll inom sjukvÄrden skulle PrEP finnas pÄ den svenska marknaden hösten 2018 för mÀn som har sex med mÀn. Men trotts att WHO och  FolkhÀlsomyndigheten rekommenderar förskrivning av PrEP till mÀn som har sex med mÀn Àr det idag lika omöjligt för homo och bisexuella att fÄ PrEP som det var vid samma tid för ett Är sedan. Vad vÀntar svensk sjukvÄrd pÄ? Patentet pÄ Truvada upphörde för ett Är sedan och generisk Truvada för inga pengar alls har funnits i 12 mÄnader! Det Àr uppenbarligen inte kostnaden för medicinen som Àr orsaken vilket man anvÀnde som argument fram tills det argumentet blev verkningslös efter att patentet försvann.
*
Det Àr svÄrt att tolka det hÀr som annat Àn
homofobi frÄn svensk sjukvÄrd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s