Raggdrama med kåt främling

DSC_2436.jpg

(Swedish only)

Sitter på bussen och kollar inkorgen på diverse sociala media…
Med internet och smarta telefoner kom inte bara bögsidor på nätet och superraggiga appar som till exempel Grindr, Gaydar och Scruff. Även en stor våg av galenskap sköljde över HBT-habitatet och vi började bjuda in alla som vill till våra vardagsrum, WC, bussturen eller vart vi nu befinner oss med våra telefoner eller datorer. Vem som helst kan kontakta dig precis när som hels. Vilket också är en rådande verklighet. Vem som helst räknar också iskallt med att du ska svar på deras ”Hej”, ”läget?”, ”Hur står det till?”.

Nu spolar vi tillbaka bandet en si sådär 15-20 år. Då valde man själv om man skulle svara i telefonen av bakelit som hängde på väggen eller stod med sin fingerbricka. När vi tänker efter ringde ingen heller upp fullkomliga främlingar med budskapet ”Hej”, ”läget?”, ”Hur står det till?”.

Men nu är vi här 2018 och det är helt plötsligt inte konstigt att helt främmande människor kontaktar dig, beter sig som ni känt varandra i hela livet och iskallt räknar med ett svar. Eller åtminstone inte konstigt för en stor skara medborgare. Själv tycker jag det är mycket märkligt att bli kontaktad av främlingar på andra platser än till exempel Grindr, Scruff och Gaydar. Ännu konstigare är det att de som skriver kräver svar. Men konstigast av allt är det finns personer som tror att vi gift oss bara för att vi chattat lite. Personer som sen beter sig som sura nuckor när man inte vill ses, avbokar en träff eller helt enkelt känner sig färdig med chatten.

Min målsättning är att svara alla. Men min telefon och dator med tillhörande sociala media är inte en rättighet för dig att kontakta mig. Det är närmst en möjligen och jag väljer själv om jag svara eller inte. Precis som du när någon kontaktar dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s