Gnäller SD -sympatisörer?

34665449_1614777285238049_565917535304679424_o

(Swedish Only)

SD kör rävspel och deras HBT+ -sympatisörer sväljer betet, köper populistretoriken med hull och hår och ställer sig bakom. Prideorganisationen avslöjar Sverigedemokraternas bluffpropaganda om HBT+ -tolerans och SD faller på eget grepp. Blir SD inte inbjudna till de politiska debatten i Pridesammanhang gnäller de för att de är uteslutna. När SD sedan bjuds in till politisk panel vägrar de att komma.

Sverigedemokraterna är en svår nöt att knäcka. Inlägget handlar inte om SDs politiska agenda eller socialkonservativa värderingar. Här lyfts den nyckfulla sidan av SD som visar på populism och tydligt HBT+ -förakt.

34741148_1614777178571393_1936444627410223104_o.jpg

När Malmö Pride arrangerade sin politikerdebatt 2018 med politiska representanter från de olika partierna valde man att inte bjuda in Sverigedemokraterna. Anledningen var att alla som medverkar i Malmö Pride måste ställa sig bakom Malmö Prides värdegrund vilket sverigedemokraterna inte gör. Det blev ramaskri både bland Sverigedemokraternas HBT+ -sympatisörer och heteropubliken som stödjer Jimmie Åkessons socialkonservativa och homofientliga parti. Hatiska utspel riktat mot organisationen Malmö Pride tog plats på sociala media och arga HBT+ -sverigedemokrater inledde pajkastning av Priderörelsen.

Två månader senare har Europride 2018 sin final i Göteborg samtidigt som Göteborgskalaset går av stapeln. Göteborgskalaset lånar Göteborg Europrides scen ett par gånger för politisk debatt där sverigedemokraterna blev inbjudna. Sverigedemokraterna kom till varje debatt Göteborgskalaset bjöd in till och arrangerade. När Senaren Europride Göteborg bjöd in de politiska partierna till sin panel på samma scen vägrade Sverigedemokraterna att dyka upp.

34880145_1614777401904704_6957738270948065280_o

Det blir tydligt att sverigedemokraterna grinar illa när de inte blir inbjudna av Priderörelsens. Bara för att när de väl blir inbjudna vägra att delta.

Jag anser att alla har rätt till sin egen politiska åsikt. Alla former av mobbning är för mig främmande. Även den mobbning som riktar sig mot dem av en annan politisk åsikt än jag. Men det råder inga som helst tvivel på vart Sverigedemokraterna står i HBT+ -frågan. Sverigedemokraterna vill inte stå på samma scen som en HBT+ -person

(Alla bilder är från Malmö Prides politikerdebatt 2018. fotograf Andreas Paulsson)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s