adon

Men are discriminated in Swedish healthcare

ADON buse www.adon.live truvada prep DSC_1368.jpg

(Svenska följer) Men are discriminated in Swedish healthcare. Even though the EU has long approved PrEP, it’s impossible for gay men to get this drug that stops HIV prescribed in Sweden! Outrageous!


Idag tog jag min första PrEP – För resten av mitt liv ❀

Svensk sjukvÄrd har alltid misskrediterats mÀn och i synnerhet bögar har diskriminerats. Det finns tvÄ tydliga exempel som stÀrker den tes. Trots att det sedan lÀnge Àr tillÄtet i EU att skriva ut PrEP som hindrar den som tar lÀkemedlet frÄn att fÄ HIV Àr det mer eller mindre omöjligt för bögar att fÄ lÀkemedlet utskrivet. Man erbjuder inte ens de bögar som vill de nödvÀndiga blodprover för att kolla upp lever och njurvÀrden! Vad man dÀremot gör Àr att ge heterosexuella alla den hjÀlp de behöver för att stoppa ofrivilliga graviditeter. Alla kvinnor upp till 25 Är fÄr helt gratis hormonlÀkemedel utskrivna. Det sÄ kallade p-pillret. Sen kommer vi till det andra exemplet. Det Àr helt gratis för kvinnor att fÄ vaccinera sig mot HPV medan mÀn fÄr stÄ för den kostnaden sjÀlva. TROTS att HPV vaccination ger mÀn ett visst skydd mot peniscancer och kondylom.

ADON buse www.adon.live prep truvada DSC_1365

Nu har jag trotts Sveriges uppenbarligen diskriminering av mÀn och bögar i sjukvÄrden fÄtt PrEP utskrivet. Men inte i SkÄne. SkÄne erbjuder inte ens de nödvÀndiga blodproverna jag behöver för att kunna ta PrEP. DÀremot stÀller Stockholm upp bÄde med att skriva ut medicin och ge mig den vÄrd jag behöver. Men tro inte för ett ögonblick att alla mottagningar i Stockholm gör detta!

Fy skÀms Sverige!

ADON buse www.adon.live truvada prep DSC_1363

Jag kommer dock fira denna dag den 25 maj 2018 som en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Jag kommer fira denna PrEP -dag som dagen dĂ„ jag fick ta tömmen över mitt egna sexliv igen och njutning fick en skönare innebörd! Idag tog jag min första PrEP – För resten av mitt liv ❀

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s