adon

HIV -Summer – PrEP

DSC_3178

(Svenska f√∂ljer)¬†Spring is in Europe and most of us practise more sex. My strategy not to get HIV is to take PrEP sometimes over year. I also get tested for all STDs frequently. Enjoy summer ‚̧

Woof Woof! Nu är våren änligen här och sommarnypen runt hörnet. Många av oss reser en hel del under sommaren och många av oss har mer sex under sommaren. Viktigast av allta är att du tar hand om dig själv och har roligt. Men lilka viktigt är att testa dig regelbundet. Flera av våra sexuellt överförbara sjukdoma smittar utan penetrationssex. Det räcker alltså med att du tar på ett smittat kön eller röv och sedan på dig själv för att bli smittad. Klamy smittar även vid kyssar då du kan ha klamydia i halsen och ger ungefär samma symptom som halsfluss. Men klamydia ger inte alltid symptom.

DSC_3164PrEP är min lösning till att inte få HIV. Priset på PrEP har gått ner dramatiskt och kostar inte lika mycket som förr. Personligen väljer jag att ta Truvada under särskilt utvalada situationer och perioder. Du måste alltså inte äta PrEP året om. Men givetvis har du bara skydd när du medicinerar med PrEP. Jag är ingen läkare och rekommenderar ingen att ta läkemedel utan läkares ordination. Konsultera med din läkare. Bär du ovetanes på HIV och tar PrEP utästter du dig för stor fara och viruset blir resistent.
ADON Buse DSC_0051 1.jpgDu äger rätten till din egen kropp. Ingen kan tvinga dig att ha sex utan kondom. Du äger helller inte rätten att dömma dem som väljker att ha sex utan kondom. Gör ditt val, njut och visa respekt för de som tänker anorlunda.
Här på hemsidan ADON hittar du i menyn GAY HEALTH mer information och länkar till vart du kan testa dig.
giphy (4).gifMer njutning √•t folket! ūüėõ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s