adon

What about This Patriarchate

ADON BUSE DSC03423.jpg

(Svenska följer) In Sweden women’s rights have been completely clear about that men have had no part whatsoever in raising children. Taking help from statistics we know that only whomen work in childcare, pree school, primary school and are a strong majorithy in high school. So even if all women them selvse are responsible for bringing upp all childeren from birth to mature age they blame all men for the patriarchal society.

While women’s right blame all the men for all sins on earth, I think we all, no matter sex have a responsibility for the society.


Det hÀr patriarkatet som vi lever i och alla mÀn nu fÄr skulden för. Hur hamnade vi hÀr?

Feministen Àr vÀldigt tydlig med hur vÀrldsordningen ser ut! Vi mÀn har över huvud taget inte varit delaktiga i barnuppfostran.

Tittar vi sedan nÀrmare pÄ hur patriarkatet har utformats blir man Ànnu mer förvÄnad nÀr man mÀrker att det inte heller finns nÄgra mÀn i förskolan. Det finns inga mÀn pÄ lÄgstadiet eller mellanstadiet. Det finns knappt nÄgra mÀn pÄ högstadiet och Àven pÄ gymnasiet Àr kvinnan det dominanta könet (kÀlla SCB). Jag kan Àven avslöja att jag inte haft en enda manlig lektor eller adjunkt under hela min utbildning till lÀrare pÄ Stockholms universitet.

Trotts att kvinnan har Àgt hela uppfostran frÄn spÀdbarn till vuxen blev alla mÀn grisar och samhÀllet ett patriarkat?! Antingen Àr mÀn naturligt födda svin och alla kvinnor Ànglar? DÄ Àr det nog dags att skrota hela idén om jÀmstÀlldhet eller börja med genmanipulering.

Eller Ă€r det dags att inse att vi alla oavsett kön bĂ€r skuld i hur samhĂ€llet ser ut idag? Är det kanske dags att stoppa denna skuldbelĂ€ggning och hetsjakt pĂ„ mĂ€n som Ă€ger rum i Sverige? Borde vi kanske byta fokus frĂ„n skuldbelĂ€ggning till lösningsorientering?

Som man kĂ€nner jag mig just nu mer som bögarna i Hitlers andra vĂ€rldskrig. MĂ€rkt med dödens tecken, spottad pĂ„ och föst med elsticka som en gris till slakt in i gaskammaren. Är detta den nya jĂ€mstĂ€lldheten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s