adon

Choose joy – live longer

Adin buse www.adon.live cartoon.jpg
(Svenska följer) I choose the joy. You can see fun things in almost everything that happens in one’s surroundings. Drop an egg and laugh at the mess and how funny it is that you are clumsy. Laugh the motorist who gets angry with you when you press the button and cross the street before it turns green. Just choose the joy that makes life more fun and you live longer.

Det blir inte bättre än vad du gör det till. Vad tänker du? Jo precis allt tänker jag. Självklart är inte ens jag glad jämt. Men för det mesta väljer jag att skratta och ha kul. Det har blivit en naturlig del för mig att se det lustiga i allt. Tappar jag ett ägg på golvet skrattar jag lätt åt min klantighet och sörjan som blir. Snubben som tutar på mig för att jag trycker och går innan det slår om till grönt (övergångsställe). Han ser ju bara så komisk ut där bakom ratten där han hoppar av ilska. Han, hon, hen, den, det som i Facebooktråden eldar upp sig över mitt:
– Vad tråkigt att du känner så.
Studsar, tjuter och svär där på sin stol bakom skärmen. Inget jag vet, men kan se det för mitt inre och roas av det med. Det går att ser lustigheter precis över allt och det är mycket roligare att välja glädjen och ha roligt än få hjärtproblem av ilska och bitterhet. Forsking visar att man kan välja glädjen och förskning visar att glada människor lever längre.
Jag väljer glädjen, spelar gärna Allan, skrattar åt mina egna skämt, alltid retar det någon. Men det är lustfyllt för mig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s