adon

Män ska hålla käften – polisen håller med?

Screenshot_20171217-133448

(Only in swedish) Att jämställdhet betyder olika för oss är uppenbart. För mig har det alltid handlat om ömsesidig respekt människor i mellan och allas lika värde. Men väldigt många kvinnor visar att de inte alls är intresserade av jämställdhet . Vart är respekten och etiken i supersnippans bild ovan? De krävs nog en hel del fantasi för att tolka texten som ett kärleksfullt försök att få män och kvinnor att närma sig varandra genom respekt och omtanke. Texten är fullkomligt det motsatta och kan närmst liknas vid en krigsförklaring. Vist finns det inlägg på supersnippans instagram som får en att tro att hen förespråkar jämställdhet. Men i takt med att man läser supersnippans inlägg rinner den bilden helt av. Här handlar det om tvättäkta mansförakt. Det finns absolut inget intresse för jämställdhet. Skulle jag nu ha fel uppfattning har ju supersnippan misslyckats kapitalt med sitt budskap och bör tänka om hur hen strävar mot jämställdhet.
Går man in och gillar supersnippans inlägg som tycker män ska hålla käften skriver man ju under på att man bär samma åsikt. En kvinnlig polis i full polisuniform är en av de som har gått in och gillat inlägget! Det får en att undra om det är polisens ståndpunkt att män ska lära sig att hålla käften?
Nu leker vi med texten
Vi testar att byta ut män och kvinnor mot något annat och känner efter hur det känns i magen: 
”Det finns ett stort utbud av kurser för svenskar på temat ”Våga tala och ”Stärk ditt självförtroende”. Men ingen har kommit på idén att starta kurser för muslimer med temat. ”Håll käften när du inte har något att säga.”
Det här låter ju förskräckligt och jag mår dåligt av att bara skriva detta exempel! Vi provar ett exempel till: 
”Det finns ett stort utbud av kurser för tyskar på temat ”Våga tala och ”Stärk ditt självförtroende”. Men ingen har kommit på idén att starta kurser för judar med temat. ”Håll käften när du inte har något att säga.”
Det går kalla kårar genom ryggraden när man skriver så här! Så hur kan det vara ok att skriva så om mig och alla andra män? Till och med en svensk kvinnlig polis har gått in och skrivit under på att det är ok att skriva så här. Nu märker vi hur markaber denna bild från supersnippan faktiskt är!
Det första exemplet är förmodligen lättare att dra en parralell till. Varje gång en terroristattack äger rum utfört av en muslim hjälps vi alla åt att sprida budskapet om att detta inte är alla muslimers brott utan endast förövarna. Vi är noga med att inte generalisera. Men i den smutsiga kampanj som pågår nu i kölvattnet av #metoo målas alla män upp sommonster. Det har blivit helt ok att säga vad man vill om män, hur man vill och den man som har en åsikt om det hängs ut som ett ännu värre monste. Fölljt av applåder och uppmuntringar att sparka ännu mer på den som vågar säga emot.
Det här handlar inte längre om jämställdhet.
Det här hanlar om att förnedra, kränka och hata.
Till er som det här berör. Ni är inte bättre än förövarna bakom #metoo.
Ni är kopior av dem #youtoo

Categories: adon, LGBTQ, Swedish

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s