adon

Ungkarl och livet

DSC_2387

(Svenska följer) Swedish only.

Jakten pĂ„ en partner ter sig nĂ€stan manisk för sĂ„ mĂ„nga. Vart man Ă€r kommer: Facebook, festen, fikarummet pĂ„ jobbet, partyt, i vĂ€ntrummet. Ja precis över allt möts man av mĂ€nniskor som jagar efter det lyckliga parlivet med gemensamt boende, siamesisk vardag och allt tillsammans. Men finns det verkligen? Jo den finns i 6-12 mĂ„nader innan den rosa ramen runt vardagen byts ut mot taggtrĂ„d, regn och uppförsbacke. Ett tag skilde sig fler mĂ€nniskor i Sverige Ă€n vad som gifte sig. Jag Ă€r separerad frĂ„n min tre tidigare lĂ€ngre förhĂ„llanden och sĂ„ fort det Ă€r par med i bilden pĂ„ en fest, middag eller vad som helst mĂ€rker man strax gnabb, gnĂ€ll och gnat. Jag tror att det Ă€r förestĂ€llningen om det romantiska parlivet som folk förĂ€lskar sig i. Det man ser pĂ„ film eller förnimmer i reklamen för Werters orginal, Pripps BlĂ„ eller frĂ„n minnet av den kĂ€nslan Gyllene tider ger nĂ€r de spelat pĂ„ Ullevi. NĂ€r verkligheten sedan hinner ikapp och biter det uttrĂ„kade kĂ€rleksparet i rumpan kommer skilsmĂ€ssan eller förvandlas passionen till ett partnerskap som mest kan liknas vid en enskild firma. Sysslor delas metodiskt upp, ekonomin körs matematiskt och de osynliga reglerna blir fler Ă€n relationens rosa första sjĂ€lvklarheter. Bara det att man Ă€r tvĂ„…

DSC_2385.JPG

Jag hamnade tidigt i relation och fick mitt första lĂ€ngre förhĂ„llande redan som tjugoĂ„ring. Även innan hade jag haft pojkvĂ€nner men hĂ€r kom den 12 Ă„r Ă€ldre man som jag senare ingick partnerskap med. Lite beroende pĂ„ hur man rĂ€knar var vi ett par i 12 Ă„r. Ja vi hade ett eldigt förhĂ„llande och gjorde slut nĂ„gra gĂ„nger. Men vi hittade alltid tillbaka igen. Men efter 12 Ă„r lĂ€mnade jag honom. Bara för att traska rĂ€tt in i nĂ€sta relation som varade i ungefĂ€r 5 Ă„r. NĂ€r den relationen sprack flyttade jag till Australien dĂ€r min bĂ€sta vĂ€n bor. Det blev ett tydligt avbrott i mitt liv och hĂ€r börjar den nya tiderĂ€kningen. Sedan dess har jag varit mer eller mindre singel. Lyckligt och sjĂ€lvvalt singel skall tillĂ€ggas.

DSC_2384.JPG

Jag trivs sÄ otroligt bra som singel att kraven pÄ en pojkvÀn stigit sÄ till den milda grad att jag bara haft en riktigt pojkvÀn sedan dess. Det Àr nÀr jag ser vuxet pÄ livet som jag inser att det bÀsta livet lever man singel. Med det sagt inte menat att relationer rakt igenom Àr dÄligt. De flesta relationer bjuder ju trotts allt oftast pÄ en underbar kÀnsla den första tiden i förÀlskelsen. Men som jag ser bjuder singel livet pÄ fler fördelar Àn nackdelar och vinner lÀtt kapplöpningen med relationen.

DSC_2389

Jag stĂ€nger inga dörrar. Dyker prinsen upp tar jag honom 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s