adon

Ungkarl och livet

DSC_2387

(Svenska följer) Swedish only.

Jakten på en partner ter sig nästan manisk för så många. Vart man är kommer: Facebook, festen, fikarummet på jobbet, partyt, i väntrummet. Ja precis över allt möts man av människor som jagar efter det lyckliga parlivet med gemensamt boende, siamesisk vardag och allt tillsammans. Men finns det verkligen? Jo den finns i 6-12 månader innan den rosa ramen runt vardagen byts ut mot taggtråd, regn och uppförsbacke. Ett tag skilde sig fler människor i Sverige än vad som gifte sig. Jag är separerad från min tre tidigare längre förhållanden och så fort det är par med i bilden på en fest, middag eller vad som helst märker man strax gnabb, gnäll och gnat. Jag tror att det är föreställningen om det romantiska parlivet som folk förälskar sig i. Det man ser på film eller förnimmer i reklamen för Werters orginal, Pripps Blå eller från minnet av den känslan Gyllene tider ger när de spelat på Ullevi. När verkligheten sedan hinner ikapp och biter det uttråkade kärleksparet i rumpan kommer skilsmässan eller förvandlas passionen till ett partnerskap som mest kan liknas vid en enskild firma. Sysslor delas metodiskt upp, ekonomin körs matematiskt och de osynliga reglerna blir fler än relationens rosa första självklarheter. Bara det att man är två…

DSC_2385.JPG

Jag hamnade tidigt i relation och fick mitt första längre förhållande redan som tjugoåring. Även innan hade jag haft pojkvänner men här kom den 12 år äldre man som jag senare ingick partnerskap med. Lite beroende på hur man räknar var vi ett par i 12 år. Ja vi hade ett eldigt förhållande och gjorde slut några gånger. Men vi hittade alltid tillbaka igen. Men efter 12 år lämnade jag honom. Bara för att traska rätt in i nästa relation som varade i ungefär 5 år. När den relationen sprack flyttade jag till Australien där min bästa vän bor. Det blev ett tydligt avbrott i mitt liv och här börjar den nya tideräkningen. Sedan dess har jag varit mer eller mindre singel. Lyckligt och självvalt singel skall tilläggas.

DSC_2384.JPG

Jag trivs så otroligt bra som singel att kraven på en pojkvän stigit så till den milda grad att jag bara haft en riktigt pojkvän sedan dess. Det är när jag ser vuxet på livet som jag inser att det bästa livet lever man singel. Med det sagt inte menat att relationer rakt igenom är dåligt. De flesta relationer bjuder ju trotts allt oftast på en underbar känsla den första tiden i förälskelsen. Men som jag ser bjuder singel livet på fler fördelar än nackdelar och vinner lätt kapplöpningen med relationen.

DSC_2389

Jag stänger inga dörrar. Dyker prinsen upp tar jag honom 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s