adon

Relationship jumping?

(Swedish aftter) Most people search for the perfect partner and the life that they believe comes with the perfect relation. But the perfect relations seems to last only for a short period of time. So exactly what are they all looking for? Relationship jumping? Enjoy the first 12 happy month, and then change partner to stay in that happy mode?

Det verkar som att det endast finns ett läge för den moderna människan. Tvåsamhet. Tvåsamhet och alla de addons som följer av ett liv som kärlekspar. I början av en relation är möjliga addons, relationsuppgraderingar många och eftertraktade. Frukost på sängen, fotmassage eller massage över huvudtaget. Addons som sex flera gånger om dagen, barn, hund, villa, romantiska middagar, utflykter, presenter och äventyr etcetera. Men även lätt glömda addons som vänlighet, förståelse, ömhet, empati, glädje, skratt och gnällfritt. Listan över öppningserbjudanden för en relation tycks vara oändlig. Men precis som elbutiken, telebolaget, bilfirman, ljudboksprenumerationen lockar sina kunder med fantastiska erbjudanden om gratis abonnemang, fri service, extra nummer, guld silver och gröna skogar under en begränsad tid kommer även kärleken med ett bäst före datum, drar in sina förmåner höjer priset och alla addons slutar som småningom att gälla, avinstalleras och kvar finns rätt och slätt baksidan av medaljongen.

Vad är då baksidan av medaljongen? Oftast ett par som gör allt de kan för att upprätthålla en kärleksfull fasad. Man ler stelt i det offentliga, skrattar ansträngt och stakar sig taggigt på festen, middagen och samkvämet med familjen, vännerna och på bussen. Gnäller på det mesta och bråkar om all. Det enda som avslöjar parets svurna tvåsamhet och löften om kärlek och närhet är ovan nämnda nagel i ögat, att de för övrigt mest beter sig som vänner. kompisar som uppvisar svartsjuka när tredje part söker tvåsamhet och önskar addons och visar intresse för den ena eller den andra.

Det är möjligt att detta är en aningen generaliserat? Men äpplet faller inte långt från marken.Vad är det egentlig alla längtar efter? Alla förmåner och möjliga addons under den begränsade prövotiden? Förmodligen. Då alla byter abonnemang så fort förmånstiden slutat och addons slutar att  gälla.

Alla lever givetvis sina liv som de vill! Sätter upp egna mål och har sin bucketlist.
Jag väljer dock ett abonnemangsfritt liv med obegränsade addons och en förmånstid som aldrig sinar! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s