adon

Otrogen? Din partner då..?

ADON Buse god morgon www.adon.live DSC_2196

(Svenska följer)

Good morning (wood) 😉

Just beneath 50 percent of all men admit to have been unfaithful. Just above 50 percent of all women admit the same. In the gay community open relations are cuit common. Liptom and Barash writ in his book ” Myth of Monogamy”: Fidelity and Infidelity in Animals and People” that it is not natural for humans to be monogomas. So if you are reday to let go of the christina way of relation, just let go of the monogomy, sit down with your partner and make up rules of how you wanna live your new happy and sexy life.

För att spinna vidare på temat i senaste inlägget står jag här  nu med kärlek i kallingarna och pirr i lusten. Det är skön förmiddag och jag har precis läst några mail som gjort “hela” mig glad. Men efter att klämt lite på busen kom jag och tänka på relationssynen många lever med. Hur trogen är du?

Många för att inte säga de flesta lever med föreställningen om monogami som det enda rätta och så som man ska leva. Trots att det strider mot vår biologiska natur.  “Monogami strider mot de djupt liggande instinkter som biologin utrustat både människor och djur med” skriver Liptom och Barash i sin bok ” Myth of Monogamy”: “Fidelity and Infidelity in Animals and People”. Men trots detta är det många som lever i monogama förhållanden och “är trogna” (här misslyckas ungefär 50 procent av all) sin partner. Detta beror enligt Liptom och Barash på att vi människor har en förmåga att höja oss över våra primitiva instinkter, och fatta rationella beslut. Dessutom ger vi, i motsats till djuren, löften till våra partners om att vara trogna.

Att leva i ett öppet förhållande är för många lösningen på gåtan om att lyckas i relationen. Det här är vida utbrett i bögkulturen där många bögar väljer att leva i öppna förhållanden. Ett förhållande där man lever som ett traditionellt par men får ha sex med andra.

För att slå hål på myten om att män i större utsträckning än män är otrogna tog jag del av en mycket intressant studie som visade precis det motsatta. Strax under 50 procent av alla män har någon gång varit otrogen mot sin fru. Med strax över 50 procent av kvinnorna har varit otrogna mot sina män. Studien utfördes som synes på heterosexuella par.

Så till alla er som är mogna för en öppen relation. Sätt dig ner med din partner, kom överens om vilka regler som gäller och NJUUUUUUUUUT av livets goda! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s