adon

SJ suger vart stoppar jag kuken?!

(Swedish Only)

pinsamt och obekvämt!

Att vara bög är så många goa sakar. Jag tänker den här gången lyfta resan. En hel del bryr sig inte om varken fasad eller stil. För andra är det allt. Jag ligger nog närmre det först nämnda än det sistnämnda. Men att resa bekvämt och med stil känns prioriterat. Därför är det nu dags att fimpa SJ och gå över till flyg, buss eller bil.

Hur har jag kommit fram till det här?

Det räcker idag med att vara medlem på Facebook med en handfull vänner för att varje vecka bombarderas med statusuppdateringar om fel och brister på SJ. Inget på räls mellan två städer verkar fungera eller ens komma i närheten av att hålla måttet. Sen är jag själv en flitig resenär med endast sur erfarenhet av denna stressmarodör de senaste 10 åren. Min senaste tur upp till Stockholm betalade jag extra för bekvämlighet och ro i första klass. Men resan blev allt annat utom bekväm och lugn. Trots bokad biljett blev jag runtflyttad som boskap i vagnen då vagnen jag skulle åka med var ur funktion. Inget internet fanns. Ingen blev heller på något vis kompenserad, erbjuden pengarna tillbaka eller ens en ny resa. Nu åker jag åt andra hållet med mina nästan 8000 poäng som ger mig grå medlemsnivå och fri varm dryck. Men eftersom inte systemet fungerar står jag med mina 7753 poäng kvar på gamla nivån som heter vit och slutade vid 6000 poäng. Allt detta väl synligt i appen som personalen får ta del av. De tycker själva det är märkligt men tror ni jag slipper betala för min dryck?!

Det är både pinsamt och obekvämt att resa med SJ. Resor med tåg talar man tyst om, folk skrattar åt en och menar att man får skylla sig själv när man blir en halv dag försenad, inte kommer fram eller blir behandlad som boskap. Det är inte längre någon hemlighet att resor med SJ är ett lotteri med fler nitlotter än vinster! Tar man tåget vet man från början att man får problem. Det är inte om man år problem utan vilket eller vilka problem kommer jag att få på min resa. Vill man resa problemfritt  väljer man andra färdsätt!

Nu lämnar jag SJ för gott och kommer hädanefter att välja flyg, bus och bil. Bil känns extra kul då man kan hyra en glammig superbil och njuta hela vägen upp med strandhugg vid bland annat Vättern och Braehus. Flyget kostar mellan 600 och 800 kronor tur och retur. Bussen är bekväm och är alltid i tid!

SJ är ett bra exempel på hur man INTE tar hand om sina kunder!

Categories: adon, Okategoriserade, Swedish

Tagged as: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s